Wat is relatietherapie?

januari 25, 2022 0 Door wpadmin

Relatietherapie Zeist

Je moet weten: is woede normaal?

Het lijkt normaal te zijn, nietwaar? Het lijkt er immers op dat de meerderheid van de ouders boos is op hun kinderen, is het dan logisch om te verwachten dat het kind dezelfde negatieve coping-reacties zal hebben?

Maar. Is woede altijd het probleem?

We zijn ons niet bewust van alle gezonde gedachten en gedragingen, omdat we allemaal zoveel gecompliceerder zijn dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Men zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat het goed is dat kinderen tegen hun ouders schreeuwen als ze een slecht humeur hebben, en dat het aanvaardbaar is dat kinderen hun frustraties op elkaar afreageren als ze gestrest zijn. Is het dan redelijk om van het kind te verwachten dat het gevoelens vasthoudt en zijn frustraties op zijn of haar ouder afreageert?

Misschien moet het kind proberen van streek te zijn als de ouders in een slechte bui zijn, en ook leren zich te verzetten

de emoties die haar ouders voelen. Het kind moet worden aangemoedigd om gezonde manieren te vinden om deze gevoelens kwijt te raken en de leer van Appcius moet ons helpen in te zien dat woede niet alleen een negatieve coping-respons is, maar een ernstig probleem.

Moet het kind aangemoedigd worden om zichzelf te uiten?

Het is normaal om te hopen dat je kind niet boos wordt en naar een knuffel grijpt, maar door je bezorgdheid te uiten totdat je kind zich kan uiten, creëer je een veilige, koesterende omgeving en geef je je kind wat vrijheid als jij er niet bent. Dit kan op elk moment en met iedereen, met hun toestemming. Kinderen of ouders vertellen u dat ze verdrietig zijn, en dat ze uw hulp nodig hebben.

Wat is relatietherapie?

Deze vorm van therapie is specifiek voor individuen – het is geschikt voor sessies in relatietherapie, maar het kan ook worden ondernomen door ouders en kinderen in het gezin.

De persoon die ondergeschikt is aan de ouder ervaart ook daar verlies en frustratie. Deze relatie biedt de perfecte gelegenheid om te leren wat te doen met de gevoelens waarmee deze persoon wordt geconfronteerd en die de andere ouder misschien niet per se onder ogen wil zien. De relatie tussen de twee mensen is ook bedoeld om elk van hen in staat te stellen te leren dat hun behoeften en gevoelens niet altijd door hun eigen kinderen worden gedeeld, maar dat elk van hen verantwoordelijk is voor zijn eigen gevoelens. Gekoppeld aan de toelating van elk van hen om op eigen houtje te beslissen om te handelen in plaats van elkaar in alle gevallen te volgen.

Als het waarschijnlijker is dat het kind zijn ouder zal mishandelen omdat het ongelukkig is, is het aan de ouder om manieren te vinden om een hand uit te steken en dit te verzachten.

Wat houdt relatietherapie in?

Relatietherapie houdt in dat twee mensen bij elkaar komen, niet een therapeut. Volgens bovenstaand voorbeeld zou u in uw dagelijks leven een ontmoeting hebben met een relatietherapeut of therapeut.

Samen stellen jullie een reeks mogelijke kerngevoelens vast die het individuele kind in zijn eigen gewelddadige relatie kan hebben. Samen bespreken jullie manieren waarop het kind of de ouders hun relatie kunnen veranderen en met hun eigen gevoelens kunnen omgaan. U bekijkt ook welke bestaande steun het kind van het gezin heeft. U helpt bij het opbouwen van een positieve emotionele sfeer. Wanneer aan de behoeften van beide partijen wordt voldaan, is het mogelijk om een veel ondersteunende en comfortabele relatie op te bouwen.

Deze vorm van therapie moet niet altijd beperkt blijven tot sessies met alleen echtparen. Ook andere familieleden kunnen erbij betrokken worden.

Verschillende problemen moeten door verschillende mensen op verschillende manieren worden aangepakt. In sommige gevallen lukt het sommige familieleden pas om hulp te zoeken als ze in de crisisfase zijn beland – zij moeten dus emotioneel werk verrichten.

Hoe vind ik het gevoel terug?

Nadat een relatie is beëindigd, kan het vinden van een nieuwe relatie een grote emotionele stap zijn.

– Als je weet dat je in een slechte relatie zit

– Als je overweegt te gaan trouwen

– Als je een beslissing neemt over het plannen van een huwelijk

– Als je echt klaar bent om een relatie te beginnen

Werk – alle werkzaamheden die met werk te maken hebben,

Ander leven – elk ander leven moet onmiddellijk onderzocht en aangepakt worden

Sluit je aan bij een echtparengroep of ga op zoek naar huwelijkstherapie om steun te krijgen die je zal helpen om je gezondheid en je vrijheid terug te krijgen, zelfs na de scheiding. Een brief schrijven naar je partner, vrienden of familie kan je echt helpen. Kom erachter op welke manieren je partner of je partner afhankelijk van je is. Het kan zijn dat er een buitensporige hoeveelheid klusjes of routinetaken zijn die je moet doen. Als je je bewust bent van wat je van hem of haar verwacht en waarom die verwachtingen belangrijk zijn, kan dat heel goed zijn voor je eigen welzijn.

Vraag professioneel advies als u zich zorgen maakt, en zorg ervoor dat uw partner ook op de hoogte is.

Lees meer:

Coaching Woerden