Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

Praktijkruimte

Toen...

De eerste vier jaar dat wij in het noorden zijn komen wonen, was de praktijk in het woonhuis op zolder. Dat had wel zijn charme, maar het betekende ook inschikken. De keuken was de wachtkamer. Om het zo te maken als wij in gedachte hadden moest er veel verbouwd worden, en ik wilde graag meteen aan de slag hier in het noorden.

... en nu

Sinds september 2010 zit de praktijk in de prachtig verbouwde voormalige koeienstal. De authentieke uitstraling die het gebouw had hebben we weten te behouden. Er is met veel natuurlijke materialen gewerkt, zo zijn bijvoorbeeld de muren van leem. De (vloer)verwarming werkt op aardwarmte en zorgt dat het overal even behaaglijk warm is. De behandelruimte is royaal en is ook geschikt voor het werken met kleine groepen. Ik geniet er van hier te kunnen werken en aan de reacties van anderen zie ik dat zij het ook zo ervaren.

Ervaringen van cliënten: Mijn lichaam is een last, is verkrampt. De aanrakingen op de behandelbank waren fijn en prettig, maar ik verstond die taal niet altijd. Ik miste de controle… heel voorzichtig loslaten, alleen voelen, niks anders. Het brengt rust, evenwicht.

Ervaringen van cliënten: Op de bank leer ik volgen en dat is niet makkelijk. Voortdurend leidt mijn hoofd mij af. Toch kan ik steeds vaker de verbinding maken met de handen van de therapeut.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!