Tandenbleekmiddelen – Ik heb het over jou gehad

maart 21, 2022 0 Door wpadmin

 

Gezondheid

Er zijn zoveel producten om je tanden te bleken dat ik me voortdurend verbaas over de hoeveelheid! Ik bedoel, hoe kun je een hele dag doorgaan zonder je tanden te poetsen (wat het beste is om te doen) en dan ook nog denken aan het bleken van je tanden? Ok, nou als je dat 3 keer per dag doet, dan snap je het wel. Dus, zoals ik altijd doe als ik iets probeer te vinden om mezelf af te leiden van het feit dat mijn tanden geel zijn en mijn spijsverteringsproblemen, drukte ik de gum tegen de achterkant van mijn ondertanden en begon ik de gum tegen de voorkant van mijn boventanden te drukken, daarna deed ik hetzelfde met de meest linkse achterste tanden en rechts naast de meest rechtse voorste tanden. Dat zijn de enige tanden die ik ooit heb overwogen te bleken.

Omdat ik een koffiedrinker en roker ben, kan ik sinds kort ook genieten van rode wijn en druivensap (waar ik een hekel aan heb, begrijp me niet verkeerd). Nu hadden die twee dingen niets te maken met mijn geel wordende tanden, maar ik krijg nieuwe heldere frisdrank van een bedrijf dat primal scream heet. Nu, dat past eigenlijk bij de kleur van mijn tanden! Niet alleen dat, maar de fluoride in de frisdrank heeft me een paar extra voordelen gegeven, en de verfrissende smaak van de frisdrank vind ik gewoon heerlijk.

Dus, ik weet niet of u soda heeft geprobeerd, maar de resultaten van de soda zijn niets minder dan fantastisch. Ik kan nog steeds frisdrank drinken en genieten van de smaak, maar ik ben niet langer bang om frisdrank te drinken zoals ik vroeger deed. Natuurlijk heeft het drinken van frisdrank onmiddellijke resultaten, maar op de lange termijn zullen je tanden gezonder zijn als je frisdrank vermijdt.

Nu, begrijp me niet verkeerd, ik denk nog steeds dat sommige mensen frisdrank drinken en het eigenlijk LITERAAL opdrinken (proeven en een paar seconden doordrinken) alsof ze suikerwater drinken… en hun tanden zien eruit alsof er een beetje extra suiker op zit… ik ben geen expert op het gebied van mondgezondheid, maar ik ben er zeker van dat daar een correctie op is.

Zoals ik al eerder zei, weet ik dat sommige mensen letterlijk frisdrank drinken en het lekker vinden! Ik weet zeker dat daar ook een correctie op is.

Dus, waarom is frisdrank slecht voor je tanden? Nou, frisdrank bevat veel DAT moleculen die geweldig zijn om je tanden wit te houden, maar tegelijkertijd is het ook ongelooflijk destructief voor je tanden. Dat komt omdat het zuur in frisdrank (en andere koolzuurhoudende dranken) je tandglazuur kan aantasten, waardoor je tanden gaan lijken!

Ook bevat frisdrank enorme hoeveelheden fosforzuur; hoewel sommige mensen geloven dat deze toevoeging aan je tanden kan helpen bij het oplossen van suikers, raad ik je niet aan om dagelijks grote hoeveelheden fosforzuur te consumeren, omdat dit kan leiden tot fosforzuurschade aan je tanden.

Dus, nadat je hebt geleerd waarom frisdrank slecht is voor je tanden, is de volgende vraag: Moet je nog steeds frisdrank drinken?

Als je frisdrank drinkt, moet je er mee stoppen. Als je frisdrank drinkt, moet je het met mate en op een verantwoorde manier drinken. Drink water tussen de drankjes door als dat mogelijk is.

Als je soda drinkt, moet je je schamen, maar ook net als anderen die regelmatig soda drinken, moet je je voelen alsof je door de ijdelheidSaliva%100% omdat Soda 100% giftiger is dan zelfs bepaaldeCle zichtbare tinten van bloed wanneer je wordt blootgesteld aan de zon of rook van sigaret zijn giftiger dan het niet drinken van soda!

En voor degenen die het twee keer per dag tandenpoetsen hebben overgeslagen en nu vlekkerige tanden hebben – ik dring er bij u op aan om de gewoonte weer op te pakken en te beginnen met het dagelijks poetsen van uw tanden. Het is nooit gemakkelijk om de giftige stoffen in je mond aan de rest van de wereld te laten zien – maar het blootstellen van de ongezonde toestand van je mond aan de wereld, is een les voor je eigen welzijn.

En dit giftige brouwsel van giftige stoffen en bijproducten die in onze watervoorraden en in onze tandpasta’s terechtkomen Al het bovenstaande kan een cumulatief effect hebben op de conditie van onze tanden en ons tandvlees – en kan een rol spelen bij het beheer van de mondgezondheid.

Een gezonde mond is een weerspiegeling van de gezondheid van ons hele lichaam. Onderzoek toont zelfs aan dat de kwaliteit van leven direct gerelateerd is aan een gezonde mond! Ons voedsel kunnen kauwen is alleen mogelijk als het tandvlees en de tanden gezond zijn. Wie wil er nu te maken hebben met rotte, afgebroken en ontbrekende tanden?

Denkt u zich eens in: alles wat u eet, alles wat u drinkt en (althans in de Verenigde Staten van Amerika) alles wat u op uw lichaam gebruikt, en zelfs alles wat u draagt, heeft op de een of andere manier invloed op uw mond. Vroeg of laat zal de gezondheid van uw mond ook bijdragen tot de gezondheid van uw lichaam.

Lees meer:

Mondhygienist Rotterdam

Tanden bleken Rotterdam

Angsttandarts Rotterdam