Hoe moet je luizen te behandelen?

augustus 15, 2021 0 Door wpadmin

Nissen

Als u een aantal kinderen met luizen of neten in het haar hebt aangetroffen, is de meest gebruikelijke behandeling van luizen met een luizenkam. Je gebruikt deze kam om de luizen en neten die zich in iemands haar verstoppen te ontdekken. Als u iemand met een luizenplaag thuis ziet komen of naar school ziet gaan, kunt u samen met de rest van de school voorkomen dat er hoofdluis optreedt door een olie te nemen die luizen bevat.

Preventie is ook een goede optie. U kunt plasticfolie over het haar van uw kind leggen en een kam met fijne tanden gebruiken om de neten te helpen uitkammen. Verwijder alle luizen die u vindt met de fijntandige kam.

Als u een persoon kent die luizen in het haar heeft, is het belangrijk om eerst vragen te stellen. Lijkt de persoon een vreemde hoeveelheid haar te hebben? Is het haar breekbaar? Lijkt de persoon zich te spoelen met een vreemde kleur olie? Kijk alleen of er iets op de hoofdhuid zit dat niet gezond is.

Als u een kind ziet met luizenuitslag op het hoofd, is het vooral belangrijk om vragen te stellen. Hoewel het geen luizen zijn, is huiduitslag een goede indicator dat iemand luizen of nimfen heeft en niet besmet is. Uitslag kan een paar dagen tot een paar weken duren, afhankelijk van de huid en de sterkte van de infectie. Als het erop wijst dat een persoon een luizenplaag heeft, moet u al het haar onderzoeken om zeker te zijn dat u luizen ziet. De gemakkelijkste manier om dit te doen is de persoon te vragen of er iets op het haar zit dat er niet natuurlijk uitziet.

Zodra u klaar bent met vragen stellen en de uitslag onderzoeken, moet u monsters van het haar nemen en deze in het laboratorium analyseren om vast te stellen of er sprake is van niet-hoofdluizen, en of er hoofdluizen zijn. Dit moet worden gedaan door een goed opgeleide technicus.

De uitslag moet ook worden geanalyseerd op tekenen van mogelijke luizen of neten. Dit kan het best in het laboratorium gebeuren. Dit levert de meest nauwkeurige resultaten op. Dit zal bepalen hoe de patiënt goed en krachtig moet worden behandeld.

Wanneer u te maken heeft met een vermoedelijke besmetting met hoofdluis, moeten alle sensibiliserende producten worden gelezen en precies volgens de aanwijzingen worden gebruikt. Als u niet zeker weet wat u moet denken of waar u aan moet denken, neem dan contact op met uw plaatselijke huisartsenpraktijk.

Lees meer

Läusebefall