Hoe kom je van stress af?

juli 9, 2021 0 Door wpadmin

 

 

Reflexologie- een behandeling van het bewegingsapparaat waarover geschreven wordt in het boekAs gezondheid schreef, de lente komt eraan, een tijd voor vreugde en blijdschap.Reflexologie put uit dezelfde streken als waar kruidengeneeskunde en yoga uit putten.Conventionele reflexologie maakt gebruik van de lichte drukpunten aan de voetzool, het topje van de duim, het neusgat, het topje van de pink, en het oorlelletje.

Er zijn tweeëntwintig spieren in het lichaam die gestimuleerd worden door reflexpunten. Zij regelen de functie van de organen van het lichaam, met inbegrip van maar niet beperkt tot het voortplantingssysteem, de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam, onmiddellijke beweging en verbinding tussen lichaamsdelen.

Een diepe voorwaartse buiging induceert een stretchreflex in de knie, maakt de druk op de mediale wervelkolom los, laat de spanning op de buikwand los en opent de schouders. Samen met buikwerk bevordert het de circulatie en de afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Je buikwand is gespannen als je een maagaandoening hebt. Deze reflex moet bewust of reflexmatig worden losgelaten. Zonder deze reflex zul je instorten.

In een zittende positie ontspant de buikwand zich nadat de deficiëntiereflex optreedt en de rugspieren ontspannen zich. De spieren aan de voor- en zijkanten zijn ontspannen terwijl de buikspieren het bekken naar voren trekken. De spieren aan de binnenzijde van de wervelkolom zijn ontspannen als de middenrifspieren het bekken omhoog en naar buiten duwen. Als u hoofdpijn hebt, kunt u in een cirkelvormige houding gaan zitten, de buikspieren samentrekken en dan zitten of liggen met gestrekte benen recht naar achteren en de handen naar beneden. U hebt de maag, het middenrif en de buikspieren aangespannen.

Een werkgeheugen is het gebied waar impulsen op één plaats in je lichaam aankomen en vervolgens worden tegengewerkt door ergens tussen de vijf en vijfentwintig procent van de totale impuls die ergens anders naartoe gaat. Het niveau van concentratie en adembeheersing is belangrijk.

Een belangrijk aandachtspunt in dit gebied is waar de paravertebrale gewrichten in verbinding staan met de eerste kolom van spieren die de wervelkolom omgeven. Deze dienen om de inademing en uitademing te controleren. Als u een vacuüm onder het middenrif heeft en uw hand ligt boven dat punt, dan wordt u kortgesloten. U zult niet kunnen ademen als u een vacuüm in uw lichaam hebt.

We hebben ook het probleem dat het diafragma je longen niet helemaal leeg maakt. Onze longen zitten vol met lucht. Je kunt de hele dag die spieren trainen en je zult je longen niet leegmaken.

Je trap is een prachtige oefening op zich, omdat het een krachtige uitademingsoefening is. Je kunt hem aanpassen door je adem in te houden vanuit de clench van emotie en dan de vingers in de tegenovergestelde richting van je adem te bewegen. Je kunt ook een omgekeerde versie doen, waarbij je je adem inhoudt in plaats van hem vasthoudt. Je kunt ook een volledige adem versie doen.

Ademhaling kan een nuttig hulpmiddel zijn bij stressbeheersing. Leer dingen te doen die je verfrissen, zoals het bespelen van een bepaald instrument, een wandeling maken, schrijven of je adem inhouden. Leer in het algemeen gewoon te ademen om te ontspannen. Je zult dan minder stress hebben, wat resulteert in minder cortisol. Cortisol is een stresshormoon en kan in overmaat leiden tot een groot aantal problemen.

Een juiste ademhaling heeft ook een relatie met het succes van het immuunsysteem. Een juiste ademhaling is hyperventilatie, en een overademer Pas dit principe toe in de strijd tegen ziekte en u zult beter af zijn. Leer diafragmatisch ademhalen, het is de meest gezonde en bewezen manier om uw cellen en dranken van zuurstof te voorzien.

Misschien wel het belangrijkste concept is dat zuurstof stolt en zich met zichzelf verbindt om rode bloedcellen te maken, die nodig zijn voor een optimale gezondheid en welzijn. Dit is waar, maar niet diep ademhalen speelt ook een rol.De diafragmatische ademhaling is de manier waarop je werkelijk levenskracht door je lichaamsbouw opneemt, en brengt de nodige zuurstof om optimaal te blijven functioneren. Een deel daarvan bestaat ook uit diafragmatische ademhaling, dus het is belangrijk om ook te overwegen. De uitzondering.

 

Lees meer…

Acupunctuur Wassenaar

Acupunctuur Leiden