Hoe je eigen gids te zijn

juli 10, 2021 0 Door wpadmin

 

 

De reden waarom ik met zoveel mensen werk die hooggevoelig zijn, is dat ze openstaan om door hun wonden heen te kijken. We doen dit allemaal. En we verbergen allemaal onze gekwetstheid in onze draaikolk van lijstjes, instructies en andere beperkingen die ons vaak gevangen houden in een zelfgemaakte gevangenis. HSP coach Utre Dame beschrijft de innerlijke gevangenis van de linkerkant als de cel achterin met een roestige deur. Ze gebruikt de metafoor van een gevangenis met een roestige deur: Deze behoeften (en andere die we zouden willen toevoegen) zijn wat ons verder afbrengen van wat mogelijk is. Ze houden ons onbewust en ze zijn barrières voor het openen van onze mogelijkheden. Het is belangrijk te begrijpen dat alles wat je wordt opgedrongen een reactie is op hoe je over jezelf hebt geleerd. Ik besef dat dit groot is! En zoals alle mensen zal ik terug willen gaan naar de kindertijd voor voorbeelden. Hoe weet ik zeker wat ik met mijn gevoeligheid kan doen?

Met alle pijn en trauma’s die wij als kinderen hebben leren internaliseren, zijn wij in staat onze toekomst onbewust te programmeren. Hoe functioneren we in een maatschappij die niet met ons lijkt te resoneren? HSP coach Utreografisch heeft een lijst van regels voor haar leven gemaakt, over het dienen van anderen die het tegenovergestelde lijken te zijn van wat ze wil creëren omdat dit de manier zou kunnen zijn waarop ze zichzelf in de steek laat en als slachtoffer opereert. Ze zet zichzelf neer of is, het ergste van alles, een slachtoffer. De tweede regel is “Als niet Muis, vuil vliegtuig, niemand houdt van je”. HSP Utreorians was slachtoffer van de regels die haar door haar ouders werden opgelegd. Ze is vaak in conflict met mensen die anders zijn dan zij. Ze wil een bemiddelaar zijn – een andere rol spelen. Wat is bemiddelen? “Een bemiddelaar regeert of beslecht de verschillen of controverse van een conflict”. HSP Utreikhalia zegt dat de sleutel tot een evenwichtig leven onzichtbaar is voor het oog. Het is de tijd dat ik met haar praat, zodat ze niet genoeg heeft aan het vastzitten in plezier zoeken. De worsteling met het zijn van een bemiddelaar komt voort uit haar kern van slachtoffer zijn van haar onbewuste regels onzichtbaar gemaakt door haar natuurlijke neiging om zichzelf te vergelijken met anderen.

Zij is niet in staat te zien (of kan niet zien hoe) dat die ander vanuit de kern van zijn gelijk opereert. Het woord “Ik” of mijn “ME” komt van de zin “Ik Ben”. Als je je vroeger in je leven bevindt, in de kinderfase, kun je uit de doos stappen en het verhaal van zijn of niet zijn blijven versterken. Als volwassene die pijn heeft, is de kans groot dat je dan andere kinderen uitkiest die misschien naar datzelfde probleem kijken als een weerspiegeling van hun persoonlijke factoren. Wat ze ook beschrijven, verwijdert hen van hun verwarring/down-syndroom. Als kind ben je vrij van de greep dat je gewoon een slachtoffer bent van alle regels die je hebt gekregen. Je kunt geen slachtoffer zijn als kind. Je zit gewoon vast in een systeem dat niet goed is voor jou/voor iemand anders en ook niet goed is voor jou/voor anderen. Je kunt het spel van slachtoffer spelen om de aandacht af te leiden van wat je niet leuk vindt. Als u gelooft dat zij een spel spelen, zal dat een negatief effect op u hebben. Een hapering in het indicatorsysteem was het gevolg van – althans in sommige opzichten – een week van onzekerheid over hoe de dingen zich zouden gaan ontwikkelen.

Als volwassene heb je macht. Je hebt het vermogen om een ander standpunt in te nemen, of om je te laten leiden door de gevoelens van een ander. Het is tijd om een nieuwe rol aan te nemen. Je kunt leren je eigen gids te zijn en je kracht te putten uit de wetenschap hoe je dit moet doen. Het is tijd om je eigen gevoel van ‘weten’ te omarmen en wat rust te vinden. Als u meer vrede wilt, moet u de vrede in uzelf vinden in plaats van deze buiten uzelf te zoeken. HSP coaching Utre Blu stelt de volgende stappen voor:

1. Ontdoe je van al het lijstjes maken dat je verder van je dromen heeft verwijderd. Als je een nieuwe carrière wilt, mail die dan naar jezelf; of sluit vriendschap met iemand die ook een nieuwe richting in wil slaan.

2. Als je een vriend, partner of kind hebt die je aanmoedigt, erken dat dan door te zeggen hoezeer je hem of haar waardeert.

3. Als je iets niet weet, vraag dan om hulp! Dit is niet om je een martelaar te voelen. Voel je eigen kracht en wees je eigen instrument van vervulling. Als je er alleen niet uitkomt, vraag dan de hulp van je Geest.

4.