Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

logo Haptotherapiepraktijk van Jenny Verwey

Werkwijze Haptotherapie

Kiezen voor hulp

Kiezen voor hulp is het eerste begin van verandering. Passende hulp kan je goed doen. Door je  verhaal te komen delen ben je er niet langer meer mee alleen. Het bijzondere van haptotherapie is dat het niet bij vertellen alleen blijft. Naast het gesprek kan aan den lijve worden ervaren hoe het voelt om anders om te gaan met problemen, gevoelens en jezelf.

Hulpvraag

Een mens kan vastlopen in zijn leven. Vastlopen met zichzelf of vastlopen door een probleem van buiten. Als je een probleem keer op keer tegenkomt, dringt langzaam tot je door dat je er alleen niet uit komt. En als er een moment komt dat je met je rug tegen de muur staat, dan is haptotherapie een mogelijkheid om daar wat aan te doen.

Therapie

Er kan terecht wantrouwen zijn tegen nabijheid en intimiteit. De therapie is dan een proces van zorgvuldig restauratiewerk waarbij eigen tempo en respect de sleutelwoorden zijn. Het terugvinden van vitaliteit is een groot goed, maar vaak komen dan ook oude gevoelens van boosheid, verdriet of angst weer vrij. Eenmaal in verbinding met oude gevoelens en in veiligheid en nabijheid van de therapeut, ontstaat er de mogelijkheid blokkades los te laten. Dit kan veel ruimte creëeren.

Traject

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt bekeken of haptotherapie zinvol is. Na de derde afspraak bekijken we of we de haptotherapie voortzetten. Zo ja, dan maken we afspraken waar we ons op gaan richten, en over de geschatte duur en frequentie van de therapie. Een behandeling duurt gemiddeld een uur. Samenwerking en overleg met andere hulpverleners of therapeuten is goed mogelijk.

Ervaringen van cliënten: Mijn lichaam protesteerde hevig de laatste tijd. Ik zocht naar rust en een evenwicht in mijn lichaam en hoofd. Door de haptotherapie ontdekte ik dat mijn verstand het wapen was geworden om mijn verdriet te lijf te gaan. Mijn gevoel, mijn emoties waren wel bij me, maar waren ondergeschikt geworden.

Ervaringen van cliënten: Ik ben zoals ik ben. Als mijn lichaam mij iets vertelde, leerde ik voelen hoe dat voelt. Langzamerhand werd ik weer één. De haptotherapeut liet mij ondervinden: hou van jezelf zoals je bent, en accepteer je kwetsbaarheid.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!