Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

logo Haptotherapiepraktijk van Jenny Verwey

Haptotherapie

De therapie

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie waarbij naast het gesprek het aanrakende contact belangrijk is. Je wordt wezenlijk aangesproken en aangeraakt. Op de behandelbank word je door de vertrouwdheid en vanzelfsprekendheid van affectief (gevoels)contact uitgenodigd om je weer open te stellen voor wat er bij en in je leeft. Hierdoor kunnen gevoelens boven komen. Je kunt bewogen raken en weer in beweging komen.

Het voelende contact is ook de rode draad als naast de behandelbank met ervaringsoefeningen wordt gewerkt om samen patronen en bewegingen helder te krijgen. De haptotherapeut heeft een vakopleiding gevolgd en is bevoegd en in staat verschillende fases van persoonlijke groei en ontwikkeling te begeleiden.

Op de bank bij de haptotherapeut

Baby's en kinderen

Een goede start in het leven is van onschatbare waarde. Vandaar dat ik ook haptonomische zwangerschapsbegeleiding, baby – en kinderhaptotherapie, naast de individuele haptotherapie aanbied.

Onderzoek

Op dit moment wordt er  een wetenschappelijk onderzoek opgezet waarbij de waarde van haptotherapie bij vrouwen  angst voor de bevalling onderzocht gaat worden. Mijn praktijk doet mee aan dit onderzoek.

Ervaringen van cliënten: Lichaam en geest waren elkaar volledig kwijt. De haptotherapie heeft mij het afgelopen jaar stukje bij beetje geheeld. Langzaam leerde ik voelen wat mijn lichaam mij vertelde. De ratio had niet meer de overhand.

Ervaringen van cliënten: Ik voel dat mijn verdriet, mijn eenzaamheid bouwstenen worden voor nu, voor straks, voor later. Het zijn de ingrediënten die ik nodig heb en het zijn geen emoties die alleen maar vermoeien en paniek veroorzaken. Dat is een heel bijzondere ervaring.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!