Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

logo Haptotherapiepraktijk van Jenny Verwey

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Contact met de baby

Van nature raakt een zwangere vrouw haar buik aan, ze zoekt door aanraking contact met de baby. Ook de vader kan contact met zijn nog ongeboren kind zoeken. Een aandachtige voelend hand zoekt het kindje op en maakt contact, het kindje kruipt in de hand. Het kind nestelt zich als het ware onder je hand.

De haptotherapeut begeleidt de ouders in het verfijnen en verdiepen van hun manier van aanraken. Zo leren ouder en kind elkaar kennen. Het kindje gaat erbij horen en krijgt een eigen plek. Zo krijgt de baby in de baarmoeder een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dat is een goed gevoel om mee op de wereld te komen! Onderzoek heeft aangetoond dat dit na de geboorte een gunstige invloed heeft op de ontwikkeling van het kind.

Samen in verwachting

Aanstaande ouders leren het gevoel van in verwachting zijn samen te beleven. De man leert zien hoe de vrouw de kleine op een comfortabele manier in haar schoot kan dragen en hoe hij haar hierbij kan helpen.

De baring

Het kindje moet zijn weg naar buiten zoeken tijdens de geboorte. In dit proces is het belangrijk als de vrouw vertrouwen heeft in de natuurlijke krachten die zij van oorsprong heeft. Het ontwikkelen van dit vertrouwen en een goed samenspel met de partner en het kindje lopen als een rode draad door de hele begeleiding heen.

Handen op de buik van de zwangere vrouw

Het ouderschap

Moeder of vader worden is een emotionele, ingrijpende ervaring. De baby vraagt alle aandacht, maar er gebeurt ook veel met jezelf en met elkaar. Een steuntje in de rug kan helpen hier een goede balans in te vinden. Daarom zijn er na de geboorte nog één of twee afspraken

De begeleiding

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding en richt zich op het contact tussen ouders en het kind tijdens de zwangerschap, tjdens de bevalling en na de geboorte. De folder over haptonomische zwangerschapsbegeleiding vertelt in het kort wat hierbij aan de orde komt. Download pdf

Ervaringen van cliënten Het gevoel om samen met je partner contact te maken terwijl je kindje nog in je buik zit is speciaal. Het gaf mij als moeder zekerheid en vertouwen dat we een soort drie-eenheid vormden. Ik leerde vertrouwen op de signalen die mijn kindje mij gaf.

Ervaringen van cliënten Een hele ervaring om de kleine in mijn handen te hebben terwijl het nog lekker in de buik zat! Door de aanwijzingen van Jenny kon ik mijn vrouw goed helpen tijdens de bevalling en hoefde ik er niet hopeloos naast te zitten. Mochten we nog een keer het geluk hebben van een zwangerschap dat zou ik graag nog een keer komen met mijn vrouw.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!