De voordelen van een natuurlijk ADHD kind

augustus 15, 2021 0 Door wpadmin

Cranio sacraal therapie Rotterdam

Cranio-Sacraaltherapie is het gebruik van drukpunten op de verschillende delen van het lichaam om een optimale functie te bevorderen. Drukpunten worden geplaatst op de wanden van de schedel en het heiligbeen. Het voordeel van drukpunttherapie is dat er beweging is, er is rek en er is aandacht. Een ADHD kind kan lang in een klaslokaal zitten, iets leren en dan in een auto gaan zitten. Wat een geweldige kans om te leren, om na te denken, om ver te kijken, te lezen en te ontdekken. Maar als het schoolhoofd wordt gestoord, gaat het kind naar buiten en neemt het dingen in zijn handen en rent door de klas, het is hetzelfde scenario als de andere kinderen. Een hoop stress en niet in staat om in een routine te komen. Het vermogen van het kind om stil te zitten en zich te concentreren ontbreekt en het kind gaat uit van iets anders. Zodra je de vinger op de juiste plaats legt, beginnen de spieren te trekken en komt de vinger naar buiten. Er worden nog wat andere dingen voorgesteld. Nog enkele suggesties zijn zachte massage, verandering van dieet, elektrische stimulatie van gezicht, handen en voeten.

Als specialist, stel ik voedingstherapie voor. Sommige koolhydraat- of eiwitsnacks worden voorgesteld. druiven, crackers, pretzels, rijstwafels zijn voorbeelden van koolhydraatsnacks. Voorgesteld wordt om regelmatig zuivelproducten in het dieet op te nemen. Probiotica en spijsverteringsonderzoeken zijn zeer nuttig. Het geeft het kind het gevoel dat het aan iets positiefs deelneemt. reclames etc. zijn naar mijn mening zeer schadelijk. Wat in acht moet worden genomen, is een zorgvuldige blik op de inhoud van de commercial. Het idee is om het kort en zoet te houden. Studies hebben aangetoond dat hoe langer de suiker in de mond blijft, hoe meer de speekselklieren werken en er lactaat wordt geproduceerd. Dit betekent dat het negatieve effect langer aanhoudt en de suiker zich ophoopt in het bloed. Wanneer dit gebeurt, zijn medicijnen nodig. Ik zou zeggen, neem nooit iets zonder toestemming van de arts, vooral geen farmaceutische medicijnen.

Artsen moeten een heleboel dingen overwegen met betrekking tot ADHD. Het belangrijkste is om zorgvuldig na te gaan of er een lichamelijk probleem is. Sommige kinderen hebben een eetstoornis of allergie en dat kan ernstige gevolgen hebben voor het concentratievermogen van het kind in de klas en voor zijn prestaties op school. Het kan ook zijn dat er tekorten zijn aan de essentiƫle voedingsstoffen, met name calcium en mineralen. Sommige kinderen zijn allergisch voor tarweproducten. Als er iets in huis is of wat de oorzaak kan zijn, dan moet het dieet onmiddellijk worden aangevuld.

Lees meer:

Babymassage Rotterdam

Zwangerschapsmassage Rotterdam