De fysiotherapeut

augustus 15, 2021 0 Door wpadmin

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij de genezing van uw lichaam na een blessure of operatie. Elk soort letsel of operatie kan problemen veroorzaken met het fysieke en neurologische systeem. Het kan weken of maanden duren voordat het normale functioneren is hersteld. Het kan tot twee jaar duren voordat het systeem weer op krachten is. Terwijl uw lichaam met deze tegenslagen te maken heeft, kan het even duren voordat het weer op de been is.

Het bewegingsapparaat bestaat uit de spieren, pezen en botten die u in staat stellen te bewegen. Schade aan een bepaald deel kan problemen veroorzaken in het hele systeem.

Wanneer uw spieren geblesseerd zijn, kunnen ze oncomfortabel aanvoelen, dit komt omdat ze niet meer naar behoren kunnen werken. Er kan een strak gevoel zijn, of een branderig of gevoelloos gevoel. In sommige gevallen kunt u bepaalde gebieden niet meer bewegen, of kunt u vastzitten in rust. In andere gevallen kunt u zoveel pijn hebben dat u niet meer kunt eten of drinken.

Het is duidelijk dat u op sommige plaatsen geen gewicht kunt zetten, of dat u sommige plaatsen niet kunt bewegen. U kunt zich depressief voelen, vooral als u niet weet wanneer uw lichaam zich volledig zal herstellen. Depressie kan leiden tot andere problemen, zoals alcohol- of drugsmisbruik.

Het kan zijn dat u niet in staat bent om met uw fysiotherapeut te communiceren over uw depressieve of angstige gevoelens. Hoewel u misschien sterk wilt zijn voor uzelf, doet u uzelf misschien pijn. Het kan zijn dat u met een therapeut moet praten om u te helpen met gedachten of problemen om te gaan, of om u te helpen toe te geven wanneer u het mis hebt.

Het kan nodig zijn om met een therapeut te praten over hoe je denkt of je voelt als je andere mensen kwetst, en om je te helpen erachter te komen of je te hard voor jezelf wordt. Soms kan het zijn dat je in een situatie zit waarin je hard voor jezelf bent, en dat je geen controle hebt over de situatie. Ar mashed, je hebt het niet meer in de hand!

Als u wordt gecontroleerd door een therapeut die overdreven kritisch is, krijgt u misschien niet de juiste therapie. Doorgegeven worden aan een andere therapeut die op zijn beurt weer overdreven kritisch is, kan inderdaad schadelijk zijn voor uw gezondheid. Sommige therapeuten zijn niet bekwaam of deskundig genoeg om te weten wanneer dit gebeurt, en kunnen in feite meer schade aanrichten dan goed doen.

Als u besluit naar een therapeut te gaan, zorg er dan voor dat hij of zij een vergunning heeft en getraind is op het gebied van fysiotherapie waar u hulp bij nodig heeft. Een gediplomeerd therapeut kan uw mogelijkheden en beperkingen beter inschatten en een behandelplan opstellen dat voor u het gunstigst is. Als u niet zeker weet wat u nodig hebt, maak dan vóór uw volgende vakantie een afspraak met een therapeut. Ga tijdens die vakantie terug en bezoek de therapeut naar wie uw arts u in eerste instantie heeft verwezen. Met een familielid of vriend aan uw zijde kunt u een nauwkeurige inschatting maken van uw mogelijkheden en beperkingen. Uiteindelijk zult u in staat zijn een behandelplan op te stellen dat het beste voor u werkt.

 

Lees meer…

Fysio Wassenaar

Haptomie Wassenaar